RASHONDENPARADIJS

 

       
 

 

 
WESTIES
De Westie behoort tot groep 3, de kleine terriŽrs en is oorspronkelijk afkomstig uit Groot-BrittanniŽ/Schotland en ook gekend onder de naam West Highland White TerriŽr
 
HOOFD

Rond.  Licht bolvormige schedel.  Duidelijke stop.  De snuit wordt fijner naar de neus toe.  Zware wenkbrauwbogen.  Sterke kaken.

OGEN

Van gemiddelde grootte, ver uit elkaar, niet rond, zo donker mogelijk.

OREN

Klein, stijf rechtop gedragen, eindigen op een spitse punt (prikoren).

GEWICHT

6 - 8 kg.

LICHAAM

Compact.  Gespierde hals.  Diepe borstkas.  Goed gewelfde ribben.  Rechte rug.  Brede sterke lendenen.  Krachtige achterhand.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

De West Highland White TerriŽr is rustiek, levendig, moedig, erg onafhankelijk, koppig en heeft een sterk karakter.  Hij is een uiterst vriendelijke, vrolijke, kindvriendelijke gezelschapshond.  De West Highland White TerriŽr is een goede waker die bij elk verdacht geluid alarm slaat.  Het is een geduchte jager op vossen, dassen en ander roofwild.  Een consequente opvoeding is nodig om er makkelijk mee te kunnen samenleven.

LEDEMATEN

Kort, gespierd, beweeglijk.  Ronde, sterke voeten.

STAART

Met een lengte van 12,5 - 15 cm, bedekt met stugge haren, zonder pluim, zo recht mogelijk, fier gedragen maar niet vrolijk noch op de rug gekruld.

VACHT

Stug, ongeveer 5 cm lang, zonder krullen.  Korte, zachte, dichte ondervacht.

VERZORGING

Hij past zich goed aan het leven in een appartement aan op voorwaarde dat hij voldoende lichaamsbeweging krijgt.  De West Highland White TerriŽr moet dagelijks geborsteld worden.  De witte vacht van de hond vraagt speciale aandacht.  De hond moet regelmatig getrimd worden.  Wanneer hij mee doet aan tentoonstellingen moet hij ook getoiletteerd worden.

KLEUR

Wit.

SCHOFTHOOGTE

25 cm.

GEBRUIK

Jachthond.  Gezelschapshond